Selline tähtis plakat ehtis Põlvamaa grillimise meistrivõistluste aegu Serviti töötelki. Puhkenuks tulekahju ja grillitav ribi leekidesse mattunuks, pidanuks Andriy Ternovy haarama vahukustuti või summutama põlengu materdamise teel. Õnneks midagi taolist ei juhtunud.
Tõsilugu on aga see, et Serviti tiim koos Marta Raadio kokasaate juhi Jaak Madismäega väljusid 10 satsi konkurentsis nii-öelda “kandikul” ehk esikohaga ribivoorus. Ja see tähendab, et ollakse lisaks käsipallile meistrid ka eestlaste rahvusspordialal grillimises ning 12. juunil tuleb minna Türile, et sealt üleriiklik kuld ära tuua. Ja see paneb tõsise küsimärgi alla rahvuskoondise käekäigu Londoni valikturniiril, sest olgu Kalmer Musting kui kõva mees tahes, kahes kohas korraga ta ikka olla ei saa. Türil grillimas ning Londonis platsi ääres jauramas.
Grillmeistrid: Jaak Madismäe, Priit Poks, Rein Suvi, Andriy Ternovy ja Kalmer Musting
Tegelikult armastab enamik käsipallureid tervislikku kõhutäidet ning traditsiooniline jõmmitoit – rasvast nõretavad pekitükid ja lihakäntsakad neid väga ei peibuta. Peatreener ise eelistab idusid, värskeid juur- ja puuvilju ning muud kõhule kerget kraami. Ometi andis ta grill-aktivisti Jaak Madismäe üleskutsele Põlvamaa populaarseima spordikollektiiviga plaanivälisele jõukatsumisele välja tulla üsna hõlpsasti järele. Kokakunstist innustuv Madismäe on vabal ajal Raadio Marta kokasaate- ning reklaamijuht ning küll tema juba teab, kuidas ühele spordisatsile korralikku mainekujundust teha.
Õhtul enne võistluspäeva viidi läbi peaproov. Üllatusena selgus, et kui Kalmer Musting ja Rein Suvi on vahel juhtunud ribi küpsetama, siis nad mitte ei pese marinaadi maha, vaid uhavad seda lõkkel särisevale lihale veel otsa. Meisterkokk noomis algajaid heatahtlikult ning nood lubasid ennast edaspidi parandada. Ukrainlane Andriy aga avaldas imestust, et eestlased konte küpsetavad, nende kandis on ikka sashlõkk see, mis sedasi lõkkesse aetakse.
Fantaasiavooruks otsustati grillida Chocolate Boys'i, mis on igati teemakohane ning maitseb kindlasti paremini kui grillitud tualettpaberirull, mida valmistatakse Kehras. Autorite lahkel loal avaldame siinkohal toote retsepti:
Kaste: Laima tume ?okolaad, vein, purustatud küüslauk, tüümian, taluvõi ja petersell. Maitsestamiseks meresoola.
Fantaasiaroog “Grillitud Chocolate Boys a' la Serviti” Võistlusel osalesid lisaks Servitile veel Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus, Põlva Tarbijate Ühistu, Sae Pekki!, Valgjärve vald, Sanbruno, Reola Gaas, Reformierakond, Põlva Linnavalitsus ja Linnapea juures. Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud.
Ribivooru parimaks tunnistati Serviti käsipallimehed ja Raadio Marta (115 punkti). Teisele kohale tuli Sanbruno (112 punkti) ja kolmandale Valgjärve valla (110 punkti) võistkond.
Seega laabus võistlus Serviti jaoks isegi üle ootuste hästi. Kui käsipallurid olid hommikul tagasihoidlikumad, siis aja edenedes asuti aga usinasti maitsestama. Priit kallas kuusevõrsesiirupit, Andriy lisas sojakastet ning Rein saputas purustatud jõhvikaid peale. Kalmer kamandas: “Tehke, mis tahate, peaasi, et peesse ei keera!”.
Naispubliku peibutuseks näitas Rein vahelduseks, mida ta kollaste keradega teha oskab.
Zhonglöör Rein Suvi näitas meistriklassi, tavaliselt pillub ta pühapäeva
hommikuti köögis sedasi pannkooke lakke…
Serviti meeskond võitis ka roogade esitlusvooru ning see on ka igati loomulik, sest ollakse harjutud esinema ju tuhandete pealtvaatajate ees, asi siis see mõnda ribikonti näidata ole… Esitlusele saabusid ka Serviti lihahimulised tantsutüdrukud, kes asfaldil hoogsat ergutustantsu vihtusid. Palju pikemalt kui mängu minutilisel pausil.
Serviti tantsupiigad demonstreerivad parimaid asendeid suviseks grillahju man külitamiseks